Hondenschool  & Gedragstherapie 

Gehoorzame huishond 1

Waarom is de cursus ' Gehoorzame huishond 1' belangrijk?  
Er volgt nu een rustigere fase: de volwassenheid. Een hond is volwassen als hij mentaal en fysiek helemaal is uitgegroeid. Wanneer dit is verschilt per ras. Er komt meer balans in de hormoonspiegel en je hond kan zich nu beter concentreren. 
Dat je hond nu iets stabieler is dan eerder, wil niet zeggen dat de opvoeding klaar is. Een hond blijft zijn hele leven leren en ontwikkelen. In de pup en puber lessen heb je de basis gelegd. Nu jouw hond volwassen is kun je verder bouwen aan zijn opvoeding en je specialiseren in je training.

 

Wat gaan we doen in deze lessen?
Tijdens deze lessen krijg jij als begeleider van een volwassen hond alle nieuwe wetenschappelijke informatie over deze leeftijdsfase, zodat jij je hond leert lezen en begrijpt waarom hij dingen doet. Door inzicht in het gedrag van jouw hond leer jij hoe je de hond het best kan laten gehoorzamen.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de lessen: 

  • Opvoeding 
  • Basiscommando’s – herhaling uit eerdere lessen + uitbreiding 
  • Praktijktrainingen 
  • Verzorging 
  • Spel, sport & fun
  • Balans en coördinatie 
  • En veel meer.. 

 

Leeftijd
In de 'Gehoorzame huishond 1' lessen hebben de honden een leeftijd vanaf 38 weken.

 

Groepsgrootte 
Om de kwaliteit en de individuele aandacht te waarborgen, is de groep nooit groter dan 6 deelnemers. 

 

Aanmelden 
Tijdens de 'Gehoorzame huishond 1' lessen geldt er een vrije doorstroom. Dit betekent dat de lessen zijn opgedeeld in drie blokken. Om de drie weken kan jij met je hond instromen. Vol = vol. Meld je dus snel aan. 

 

Tarieven en tijden
10 praktijklessen van 45 minuten (inclusief huiswerkopdrachten & hand-outs) kosten 110 euro. 

 

I.v.m. de Covid19 maatregelen kunnen de hierbovengenoemde tijden en datums afwijken van de praktijk. Vraag gerust naar de opties en mogelijkheden.